domingo, 17 de marzo de 2013

L´AMB 1 de 4-NIck Cave- As i sat sadly by her side

L´AMB.( 1 de 4)


Està bé que em diguis  això. Tothom prostitueix les  frases  venent-les per la seva pròpia defensa. Les teories, els  dogmes, les  sentències  que amb tanta vehemència proclamem són  els pallassos d´un circ il.lús, exitós i aplaudit .

Però què queda després de la  funció? Què hi ha quan  els espectadors han marxat a casa, satisfets o decebuts, què importa?  Us heu ocupat recíprocament  el temps  , un temps  que  heu venut a canvi de cap pregunta.

I tant de bo sempre fos així ¡  T´ho dic sincerament. No menteixo. Estar sempre  entretingut, amb les dosis adequades de  somriures i plors connectats a la ficció.

A mi no em passa. És cert que  no sóc cap màrtir. Com a  tothom, em fa  molta por patir.  Però simplement ve. Ve aquell moment  en que la veritat és bruta, indecent ,  instintiva, incorrecta i castrada. Però no deixa de ser la veritat que equivoquem amb  mentides.

De vegades la comparo amb l´aigua. La podem recollir, tancar, atemperar, desviar i dirigir-la. Però si decideix passar per on ella sempre ha passat, ni Déu podrà aturar-la.

Dius que sóc un pajillero mental. Està bé  que em diguis  això, però permete´m que no t´ acabi de  creure.


8 comentarios:

  1. La veritat que equivoquem amb mentides no deixa de ser una veritat embrutida, però la netegem escrivint i pensant, fent de pajilleros mentals! Som com l'aigua. Bon diumenge, mestre!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. no ho podem evitar...
      De vegades dubto que sigui una benedicció o una tara.
      Ptns guapa

      Eliminar
  2. Más allá del cristal del espejo, laten muchos corazones, a pesar del frío de la soledad, a pesar de los hielos del olvido.
    Más allá del almohadón sin arrugas, emergen la risa y los sueños, aspirando a esconder el llanto, en un intento de proteger la verdad, que no sea pronunciada en vano.
    No termina nunca la función de la vida, sólo los actores van cediendo paso, compartir un mismo escenario aunque sea brevemente siempre nos ha de hacer sentir felices.
    Una estupenda reflexión.
    Gracias por compartir comecocos bloggeros, en eso andamos muchos...





    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues eso! los comecocos continuamos dándonos por saco a nosotros mismos. Pero en el fondo siempre veo una evolución, un cambio, un progreso en todo ello.
      Buena Fiesta madrileña!!!

      Eliminar
  3. Tothom prostitueix les frases... quanta veritat que dius!

    Però jo no penso que tant de bo que fos sempre així... ja ho és, ho barregem tot, ho manipulem tot i m'agradaria més que fóssim capaços de deixar de ser-ho.

    La veritat, com l'aigua, m'agrada molt... a vegades arrasa... i llavors (com l'aigua) deixa de ser clara i neta, es torna violenta i fosca... a vegades.

    A vegades la veritat ens fa molta por...

    Gràcies pajillero, per compartir! M'encanta llegir-te!

    Un somriure de veritat!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És veritat, en el fons ens agradem. Només que a voltes, uf, una mica de calma xitxa no ens aniria gens malament.
      Gràcies. El plaer és recíproc mestra!

      Eliminar
  4. Sèneca digué: "Prefiero molestar con la verdad que complacer con adulaciones".

    I aquesta, anònima: "La verdad es como la luna: aunque algunos se empeñen en poseerla para sí, ésta siempre estará por encima de ellos y a la vista de todos."

    Molt ben escrit. Una abraçada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. em guardo les dues cites... son bonissimes.
      Un petó Canti

      Eliminar