sábado, 16 de noviembre de 2013

Cartes a Heather II

Estimada  Heather:

Fa alguns dies  vaig coincidir amb el John Davies. Te´n recordes d´ell? Si home, era  aquell  antic  oficial de marina mercant jubilat que em trobava cada matí al  gimnàs.

Als seus vuitanta-dos anys  no  havia perdut ni un esma de la seva pletòrica , finissima i arrogant ironia britànica. Quan li vaig preguntar com estava em va contestar: Mejor que Usted seguro! No trabajo y soy un hombre libre. Mi mujer me echa de casa cada mañana porque estorbo y soy el inglés más  guapo de toda  Barcelona!...

Amb dos collons  , si senyor…. La bona arrogància sempre  ha de venir acompanyada del sentit de l´humor. I no es tracta ben bé d´arrogància Heather. No.

L´arrogància  catxonda és subversiva. És un dir-te en tota la “ face” que el teu índex de prioritats és una autèntica gilipollada. Que tot allò que t´interessa bàsicament a mi  me la sua.

Tu deies que jo era un inadaptat, que era un “pijofriki”. La vas clavar  amb la parauleta , nena…

I segurament tenies  raó, com sempre. Però hi han  algunes coses que no he suportat mai: els pretenciosos, els estetes  i els “musculitos”. Tots aquells que , sota una  falsa i  retorçada modèstia diuen que volen compartir quan , en realitat, només volen que els admirin i els adorin, que quan els oloris, els llegeixis, els  vegis o els escoltis només  puguis dir: oooohhhh…

I en aquesta  vida , quan dues persones es troben o estan juntes, només hi caben dues respostes possibles: la primera és : “mira que m´agrada estar amb tu!!!!”  i la  segona és… “ ara mateix et follaria”.  No n´hi ha cap més, Heather.

M´agradaria que continuessis pensant que sóc un “pijofriqui” . M´estalviaria   haver-te d´explicar moltes coses que no tens cap intenció d´entendre. T´agrades massa ….

Només  dir-te que  gràcies a aquella  tarda  amb el John  ja  ser com traduir la frase “ four lean hounds”.  Quina tonteria no?

Però permete´m que ara mateix ens recordi al bell mig de  Rambla Catalunya, descollonant-nos de  riure  com dos beneits  repetint en veu alta amb aquell castellà afectat i molt xulo que  tenen  els britànics “ “QUATTRROU FLAKOUS SABUESSOUSS”.

Algun dia traduiré a algú la  cançó. I no penso dir-te quina serà la  seva resposta.


Un petó peque.







No hay comentarios:

Publicar un comentario