domingo, 12 de febrero de 2012

ELS DESCENDENTS

He escoltat diverses opinions respecte l´última pel.lícula de l´Alexander Payne( Election- Entre Copas). A alguns els  ha  semblat una veritable pallissa i a d´altres els  ha semblat extraordinària.

Si que  he pogut constatar que als que no els  ha agradat  gaire  tenien unes circumstàncies personals molt diferents a les que es troben en els seus  personatges.

De fet  parla d´un matrimoni, mútuament desatès, de la feina com a font principal d´ingressos emocionals  per un costat  i per l´altra la  rutina vestida de  rutina, on cada  dia  és igual que l´altre.

Però de tant en tant passen coses. I no són tan inusuals.

Primer li va passar a ella, que en un moment va necessitar sentir-se estimada. No aquella estimació de lluny que vol dir estabilitat econòmica i tranquilitat familiar sino aquella on els petons, les abraçades i el carinyo es necessiten de més aprop. Si no hagués estat pel seu  accident ningú sap com hauria acabat la seva història.

I aquest mateix accident li provoca al Clooney la catarsi. Haver-se d´estrenar com a pare i com les coses que són quotidianes en els  nostres fills( i que  fan uns altres), quan ens toca  fer-les a nosaltres no ho són tant.

De com evoluciona el seu sentiment quan descobreix l´engany de la seva  dona. A una primera explosió de ràbia controlada basada en les bones intencions de que "la feina és necessària pel benestar familiar" segueix una(això si) rara visió autocrítica en la que entens que la  teva equivocació en la percepció d´allò que  realment és important amagava un "no saber" o un "no voler "veure allò que en veritat passava.

A mi m´ha agradat molt  però no he vist el perdó que han vist els crítics que he llegit. El Matt King no té temps de perdonar a ningú. Primer ha d´aprendre a comprendre. Que ja és molt

No hay comentarios:

Publicar un comentario