domingo, 23 de febrero de 2014

Emoció- Martha Wainwright-Proserpina

Proserpina  era  la filla de Júpiter i de Ceres, la deesa de la Terra.

Va ser  raptada per Plutó i portada a l´inframon.

La seva mare la va  buscar arreu però només  va trobar  flotant en un llac un cinturó de flors  fet amb les llàgrimes de les nimfes.

Desesperada  va fer que les  flors no creixessin, que els  arbres no donessin els seus fruits i  convertir  en desert tots els llocs on va plorar la pèrdua de la seva filla.

Júpiter la  va fer anar a buscar als inferns on  regnava Plutó  però aquest, abans de deixar-la tornar amb la seva  mare , va fer que Proserpina mengés sis llavors de magrana i, d´aquesta manera,  fer que  durant sis  mesos  tornés amb ell.

En els sis mesos  que  la deixava tornar  amb sa mare, Ceres,  com a  regal de benvinguda  decorava de  flors la terra i d´aquesta manera neixia el mite de la Primavera.

A la tardor, quan Proserpina havia de  tornar a l´inframon, la Natura perdia  tots els seus colors.Nota.- com tot el que  fan els Wainwright, la  percepció de la seva  bellesa requereix un temps, un espai, un sentit.

Atrapar-la no és fàcil però quan ho fas  et pots arribar a convertir en un lladre de moments, un delinqüent de  tot el que  es pugui dir amor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario