domingo, 27 de noviembre de 2011

Un Déu salvatge-Polanski

Feia molt temps que no veia una peli que  durés només 75 minuts però encara  en  feia més que en trobés una  en la que passés  el temps d´una manera  tan fulminant.
El texte  prové d´una  obra teatral de la Yasmina Reza que l´havien representada diversos  cops a  Barcelona.  I és senzillament impresionant. Tracta de dos matrimonis de mitjana edat que  es troben per mediar en un  conflicte que  han tingut els seus  fills  respectius.
Trigaria molt en  resumir tot el ventall d´aspectes  que tracta: la mediocritat, el pseudo-intel.lectualisme, l´obsessió per la feina , la decepció, la infelicitat amagada...
Però sobretot parla d´aquell Déu salvatge que són els  instints. Instints que intentem educar en la mesura del que és possible però que sempre estan allà, llestos per sortir  , brutals  i cruels alhora.
Tot el que  diem està muntat sobre una gran farsa. Totes les  frases, totes les paraules  amb  les que  quedem  bé són l´escut que  amaga tot el que realment sentim.
Millor saber-ho. Millor  tenir-li un respecte reverent. Millor preparar-nos per quan  surtin. Perque sempre, tard o d´hora, acaba sortint el que realment sóm.
Aneu-la a  veure. Segur que en el fons, en alguna part del texte, us  veieu íntima i secretament retratats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario