domingo, 4 de enero de 2015

Tancant l´any. Una llista alternativa

2014  ha  estat  un  any de  grans discs.

Dels  històrics de  tota la  vida  s´han de  destacar dues obres  excelses, el 
" Where the spirit meets the bone" de la Lucinda  Williams i el " Popular Problems " del gran Cohen.

D´altres il.lustres que  han tornar  deixant-nos part  del seu geni   han estat  dos  autors  que  han signat els seus àlbums  amb el  seu nom, el del  Ryan Adams  i  el de la Natalie Merchant.

Primera Parada: Lulu de la Natalie Merchant, un homenatge   a una  actriu del  cine mut Louise Brooks . Si us  interessa no us perdeu la biografia que exposa la Wikipèdia.- 


Altres  dives que  han tret  discs que no desmereixen en res  han estat la Roseanne  Cash , la  ( oh als seus peus)  Mary Gauthier  i un extraordinari treball de l´eterna Marianne Faithfull .- Sento no  haver comentat res  del disc de la mega diva però aquí us deixo ( en petita disculpa) una extraordinària peça composada  amb  una  altra  friki que  va a la  seva  puta bola  fent música  collonuda com és l´Anna  Calvi ( Sempre s´ha d´aprendre dels mestres no?=)

Segona Parada: Marianne  Faithfull featuring Anna  Calvi -.( penjo el video oficial  però el directe amb el Jools Holland  amb la Marianne aguantada  en un  bastó és impagable)



Altres discs que m´han agradat moltissim....( i segur que me´n deixo molts)

Are we there-Sharon Van Etten
Colfax - The Delines
Bittersweet- Kasey Chambers
Compostela- Jenn Grant
Home- Hafdis Huld
Indian Ocean- Frazey Ford
Muna-Marketa Irglova
Paradise Outlaw-Pieta Brown
Passerby-Luluc
Sky still blue -Seth Walker
Sleeping Operator - Barr Brothers
Songs- John Fullbright
Boxers- Matthew Ryan
The Raven´s sun - Katherinne Maclellan

De l´escena d´aquí... ben bé poca  cosa...  i suposo que és  culpa  meva  ja que no hi tinc massa  accés . Però dels clàssics  em quedo amb aquesta  cançó, la millor peça escrita en castellà d´aquest any.. com no  del  Nacho Vegas


Però hi ha una  altra  llista alternativa  amb música  molt ben parida  de gent que  ha tret el seu primer  disc o bé s´han donat a conèixer al  gran món

Aquí  hi trobem   aquell  fantàstic "The fire inside" del Luke  Sital-Sigh, el " May " de la Broken Twin ( uf quin disc), l´ Strong Feelings del Doug Paisley  i dues delícies.

John Mark Nelson - Sings The  Moon, del que us deixo un video xulissim

i per últim   el que per mi  ha estat  el meu descobriment de l´any... un disc  que  ha  anat calant molt a poc  a poc  dins  meu  fins  fer-lo impertobable.

ALDOUS HARDING- SMALL BONES  OF COURAGE

I us  deixo aquesta  cançó  que  encara  no  he pogut traduir  perque el meu  anglès  d´oïda no és encara  tan bo. El títol és  magnífic " els petits  osssos del  coratge" i  no em digueu perquè però la  dedico a la meva  germana  Carme i a la Cantireta que , al front de les seves  respectives   famílies i  amb totes  les  dificultats  que Déu els   ha  posat en el camí, tiren del  carro com dues lleones.

Apa... bon any a tots

 







1 comentario:

  1. Hey, bud.

    These small bones of courage
    sum up into joints of venture.
    Withered skin or so
    within the woollen unfairness
    the heart asks for goals
    as time provides days
    ...

    and you say "mum"
    and the world is new again.

    Thanks so much, with tears in my eyes.

    ResponderEliminar