martes, 18 de enero de 2011

Crackòvia Vs Oscar

Va com  va. Ahir mentre baixava en el tren anava  pensant que l´humor català, tan savi i irreverent sobretot al final  dels  70 i principis dels  80 , s´ha tornat groller i d´un nivell baixíssim. 
El problema és que ens continuem sentint el centre de l´Univers, els més moderns dels moders...l´auto-complaença abans que l´auto-critica( mal comú de la majoria dels vencedors)
Però si fem una anàlisi estricte del programa  estrella " Crackòvia" veiem que  la ironia  ha estat substituïda per les onomatopeies  i que les frases cíniques s´han tornat sons guturals apresos de les barbàries vikingues.
Però si vols estar dintre del sistema  i que no et titllin d´inadaptat o de bitxo raro tens que imitar frases  cèl.lebres i profundes com " al loro" o " un eeeeuuuurooooo" . Quina gràcia que em fan....uf.
Suposo que es part de l´involució del mico-mono.
Total, com que no crec que la superficialitat sigui necessària i ademés m´encanta que em critiquin i em diguin snob, profund , sobrat etc i com que últimament passo del mort  i del qui el vetlla( tot i  que a molts els hi pesi continuo siguent el mateix Enric de  sempre), proposo l´humor , ironia i sarcasme d´un gran perdedor, l´Òscar Wilde( El ventall de Lady Windermere, Un marit ideal  i sobretot L´importància de dir-se Ernest).
Digueu-me el que us doni la gana, però el prefereixo  a ell que a un grenyut parlant amb les ovelles!!!!
Heus aquí algunes joies del mestre( que  per cert he pres de proverbia.net... evidentment no m,´he rellegit les seves obres per fer això ...quan m´esperava alguna cosa molt millor, ja)
"...La sociedad perdona a veces al criminal, pero no perdona nunca al soñador"
"....La fuerza de las mujeres depende de que la psicología no puede explicarla. Los hombres pueden ser analizados; las mujeres sólo pueden ser amadas
El cinismo consiste en ver las cosas como realmente son, y no como se quiere que sean
Si usted quiere saber lo que una mujer dice realmente, mírela, no la escuche.
"..La mejor manera de librarse de la tentación es caer en ella..."
"....Las mujeres han sido hechas para ser amadas, no para ser comprendidas..."
"....No voy a dejar de hablarle sólo porque no me esté escuchando. Me gusta escucharme a mí mismo. Es uno de mis mayores placeres. A menudo mantengo largas conversaciones conmigo mismo, y soy tan inteligente que a veces no entiendo ni una palabra de lo que digo
"....Hablan mucho de la belleza de la certidumbre como si ignorasen la belleza sutil de la duda. Creer es muy monótono; la duda es apasionante..."
"....Los hombres casados son horriblemente aburridos cuando son buenos maridos, e insoportablemente presumidos cuando no lo son..."
"....Discúlpeme, no le había reconocido: he cambiado mucho."
"....Me gusta contemplar a los hombres geniales y escuchar a las mujeres hermosas...."
"....Es bastante difícil no ser injusto con lo que uno ama...."

1 comentario:

  1. Raro es y celestial don,el que sepa sentir y razonar al mismo tiempo.Vittorio alffieri.dramaturgo y poeta italiano.

    ResponderEliminar