martes, 15 de marzo de 2011

Winter´s bones

Després de veure `"allò" dissabte necessitava veure alguna peli amb una mica de cara i ulls. L´escollida va ser Winter´s bones,  simplement  perque unànimement  havia llegit les crítiques en els diaris i en el Fotogrames i li donaven la màxima puntuació.
Bé, això no es cap garantia perque et pot trobar amb pelis d´´ autor que siguin  unes  anades d´olla importants ,que per més premis que tingui ,són uns autèntics tostons.
Però en aquest cas hi vaig estar d´acord.  En l´aspecte visual  retrata   magníficament   no només l´hivern gris  i gèlid  de Missouri  si no també  la sensació de fred que sap transmetre el director.
 En la composició de personatges és on realment se supera. La nena protagonista, Jeniifer Lawrence, és una autèntica joia de matissos i de la que sentirem parlar: una nena que l´han fet gran en contra seva, decidida i ferma  però també desorientada i espantada, propi de la seva edat i de la  poca cultura que té.
Al seu voltant una colla de descastats de l´autèntica Amèrica profunda. Un retrat social de la classe baixa, de dictadors agresius,  corruptes,  delinqüents i drogadictes. De dones gordes, brutes i amb  xandall ple de merda que tenen por als seus marits, de mares adol.lescents ...
La trama és senzilla  i fins i tot previsible però està molt ben explicada, sense  fisures. Creieu-me , és absolutament recomanable....

No hay comentarios:

Publicar un comentario