sábado, 19 de febrero de 2011

REACCIONS IL.LÒGIQUES

REACCIONS IL.LÒGIQUES

Sóc de signe capricorn i com a  característica essencial de les cabres cornudes porto  impresa l´anàlisi i la  fredor en totes les coses que  penso i faig.
També em deixo portar per la intuició com a primer punt de  partida i després comprovo si les seves peces encaixen en el desemvolupament lògic. És un mètode, vàlid com qualsevol altre, però en aquest cas és el meu.
Tinc la percepció de  que aquest serà un any terrible per molts als que  estimo, i això em té  agobiat. Efectivament fa dos  anys que arrosseguem la maleïda crisi  i a alguns amics  i familiars  meus  ja fa mesos que l´atur  ha trucat a les  seves portes,   i cada  dia és un dia menys perque s´acabi.
Entenc que en una primera  fase impera la decepció  i el desconcert, fins i tot la vergonya, pair i afrontar una  situació anormal. Toca recomposar-se moralment  i això porta un temps… Però a partir de la que  situació és ineludible i el temps s´allarga, cal  reformular projectes i estratègies i immediatament portar-les a  terme .
I és  aquí on crec que la majoria d´ells s´estan equivocant de mig a mig. Alguns  han distret els mesos tancats a  casa; descansant de l´atropellament moral, fent coses de casa pendents, arreglant papers, preparant currículums, maleint els anteriors  jefes,  aprofitar per anar al metge i trastejar gran part del dia per internet com si aquesta fos la panacea o el manà que cau del cel. Mitja hora a les pàgines laborals i tres hores al  facebook….
Estic segur que  si fessin un estricte i rigorós examen de consciència conclourien de que han fet  molt poques útils per sortir d´aquesta situació  . Està comprovat empíricament que  trobar feina per internet és gairebé tan improbable  com que  et toqui la loteria. També està de  sobres provat que és il.lusori que, en els  temps que corren,  pretenguis que  algú et  vingui a  buscar o se´n recordi de  tu mentre estàs a  casa compadint-te. La única solució possible és sortir a trinxeres, al camp de batalla. Fer de  buscar la feina la teva  feina vuit hores al dia. Donar la  cara, que et vegin, que et sentin.. una primera intuició personal val més que un milió de currículums…
Però m´estic  trobant amb molt d´orgull, molta por i , perque no dir-ho, molta  vagància i molt poca auto-exigència  que  sobreposen  a la  responsabilitat de tirar endavant als seus fills, la seva  família.
La lluita és l´única cosa que  justifica una  derrota.
L´orgull  ens cega moltes coses bones que ens han passat i moltes de les que han de pervindre.
Podeu dir que és molt fàcil parlar des de l´altre  cantó del riu. No us ho nego. No sóc tant soberbi com per predir que jo actuaria segur d´una altra manera. Però això, ara i avui, és el que penso.

No hay comentarios:

Publicar un comentario