domingo, 3 de octubre de 2010

GAIREBÉ UN CONTE

Gairebé un conte.

La Jane es va  tornar invisible. Un breu esternut d´estrelles tacava la nit, semblava  que   fins i tot Déu estigués desganat.

De camí a l´estació resseguia  amb indiferència el reflexe de la llum a les basses de pluja. Les bufava de  fum per distreure´s  i imaginar-se petits núvols sobre els petits llacs del carrer. Si   hagués portat botes  fins  i tot  s´hauria atrevit  a fer esclatar algun temporal que arribés  fins la  vorera.

El fred no necessitava  abric i la  calor no faria que la  suor aigualís la samarreta davant de  tothom en el tren. Si volien que tot continués igual ho havien aconseguit.

Deixava enrera algú dormint i potser  algun  somni despitregat d´algú altre, tan  invisible com ella. Caminava  mirant a  terra com si no l´importés què es podia trobar de cara. Tenir sentit de la perspectiva  gairebé  sempre fa mal.

A diferència dels idiotes  i dels immortals ( aquells  que  van per la vida  amb el jo davant) la Jane havia  previst totes  i cadascuna de les conseqüències del què  estava  passant i del que passaria en el futur. Un cop va  fer el recompte de víctimes, entre morts i ferits, va optar pel sacrifici.
  
Les decisions  correctes són unes  filles  de puta  vestides de  dignitat.

Així que  la  nit continuava  tacada, fosca i sumisa,  definitivament  abandonada de justícia .

La Jane es  va prendre  el  cafè,  sentada davant de ningú , sense anar enlloc. Ella no ho va voler però un inesperat instint de  revolta la va encendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario