lunes, 1 de noviembre de 2010

RUMORES Y MENTIRAS( Perdona Mark Twain)

PERDONA MARK TWAIN.

Quan em disposo a  veure una  suposada comèdia romàntica ho faig per tres motius: per  fer un  favor a  algú, per assegurar-me que continua havent més gent estúpida que intel.ligent  o perque necessito que passin dues hores de la meva vida en la més absoluta intrascendència.
         Aquesta  tarda  he  anat  al cine  amb un  home al que li vaig prometre que un dia hi aniriem sols, sense  ningú més. La cartellera és patètica i entre les opcions he escollit “Rumores y Mentiras”  pensant que  compliria decentment la promesa i que no ens avorriríem.
         Però ha resultat ser una  gran peli, brillantment  escrita amb uns diàlegs àgils , cínica, irònica , trista i esperançadora alhora.
         L´autor  es despatxa   molt subtil i elegantment contra la buidor que  alimenta el fanatisme  religiós, la  maquiavèlica  funció de les  xarxes socials,  l´arribisme,  la crueltat, la por que alimenta  les conductes.
 Parla de gent bona  i de  gent dolenta… de  com  els primers ho són congènitament, sense meditar-ho, capaços d´entendre´s i entendre, de reconèixer errors i rectificar ( perdona Mark Twain) i de com els  segons aprofiten qualsevol debilitat per aprofitar-se d´ un altre, bé  sigui per egoisme , esperit de supervivència o el que fa més por…. perque viuen enganyats  per les seves pròpies paraules.
Quan s´ha acabat, tornant a Calella,  l´home m´ha parlat. M´ha reconegut que li ha agradat molt, que estava molt enfadat perque els de darrera eren uns maleducats, que ell  també aprofita qualsevol ocasió per fer comentaris “de gràcia”, que no era popular(jo tampoc ) i que li agradaven les bones persones.
Casualitats de la vida a la ràdio han posat el “Have i told you lately that i love you “ del Van Morrison. Tots dos l´escoltàvem relaxats. He de reconèixer que m´he emocionat però no li he  dit. Que  aquest home tingui només dotze anys és un detall sense importància.

No hay comentarios:

Publicar un comentario