sábado, 17 de septiembre de 2011

CALAMARO

Tornem a la música.-

Un dels pocs  grups que canten en castellà i que  tinc a la llista de  favorits de l´Ipod  són " Los Rodríguez",  que van ser encapçalats per dos  grans monstres, l´Ariel Rot( Tequila) i l´incommensurable Andres Calamaro. Tothom  està obsessionat amb el Sabina i jo, què voleu que  us  digui, sempre l´he trobat massa afectat i tendenciós, encara que no nego que es un bon escriptor de  cançons.
Però l´Andrés és el meu preferit....
De les més de  3.000 cançons que  tinc en el trasto  n´hi han dues que figuren en la llista de les 25 més escoltades.
La primera  parla de l´amistat i de la seva pèrdua, de tots els que han estat  alguna  vegada i que, per diverses  raons, han desaparegut del mapa més proper. Antics companys d´escola,  de  viatge, de colles puntuals que no han tingut continuitat.
És un exercici molt saludable tornar a  revisitar-los de  tant en tant, no per fer una apologia de la nostàlgia (que pot portar-nos a la  tristesa)  sino per tornar a  gaudir dels bons moments  que  vam passar junts ,  per saber disfrutar dels que passem  ara amb els que estan  i  il.lusionar-nos amb els  que puguin venir en el futur.
La segona és una cançó  senzilla i molt maca que  va sortir a la banda sonora de " Bienvenido a  Casa" una peli d´un dels  directors espanyols que més  m´agraden, el David Trueba.- No hi han videos oficials. Només  alguns que col.leccionen  fotografies de nadons. No he  sigut mai partidaris dels videos que  surtin nadons, gatets i cadells de  gos, arcs de  sant martí , oceans  blaus i floretes  vàries... Quedeu-vos  amb la  cançó i la seva  escriptura clara que parla per si mateixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario