lunes, 19 de septiembre de 2011

UNA ALTRA DEL JINKS

El Sr Jinks estava amoinat.- Feia tres dies que els ulls li pesaven  com  si dues  balenes  estiguessin desovant a les  seves  parpelles.- Havia tornat  decididament al vici trencant les normes del que s´havia de fer  i canviant-les per les de  fer  allò que li vingués en gana. A les conseqüències   ja les trobaria pel camí si se´n recordaven d´ell però , fins  aquí,  mesurava  murri i perspicaç  tot el que ja  havia gaudit.-  Diuen que no hi res  il.legal si no t´exampen i en Jinks estava    orgullós en  haver aconseguit  , durant  gairebé  quatre anys, que la seva  mare no sapigués  que  tornava a  fumar.

Es va posar les ulleres  potser pensant que tenia la vista  cansada, però de seguida  va veure que quan les  balenes  veien el  vidre el confonien amb un mirall , es posaven guapes, obrien el seu perfecte somriure de milions de dents  pentinades  i es posaven a ballar un vals… Quin mareig va agafar el pobre Jinks!!!

No, no era la solució. Tenint en compte  que li  quedava un quart d´hora de  tren va concloure  que  havia de  tancar els ulls  però que no es podia  dormir.  Pensar tampoc  li convenia. Sempre acabava  amb ganes de matar a  algú.  Les conductes  inapropiades  el motivaven  però  les idiotes  i infantils el posaven particularment  nerviós. Es veu que aquest símptoma, deixar-se de tonteries  i gilipollades,  només es  fa visible( en alguns)    quan compleixes  quaranta anys .

Bé donç. Entre cometre un delicte  per  fumeta o per assassí múltiple, es va decantar per distreure´s amb alguna cosa immune a la  justicia. Incapaç de  fer  sodokus i  inútil pels encreuats , va recorrer a la  mitologia.

Resulta que Pan, fill d´Hermes  i de la nimfa Oriope,  era el Déu dels  remats i dels pastors, i símbol de la  fertilitat  i de la  naturalesa. El Sr Jinks  va  somriure  imaginant si aquell Déu era  mig home, mig  cabró i banyut per casualitat o  va  ser una  premonició.  La seva potencia sexual  era inversament proporcional a la seva  intel.ligència   però continuava  sent Déu .- Només li agradava  empaitar  homes i dones, i jugar,  i fer,  i dir,  tonteries….

En Jinks  es  començava a partir el cul de riure. Se li havia anat completament l´olla.

Que l´orígen de la paraula pànic  fos  la por global que  feia el  cabronet a les seves  víctimes  era una simple  anécdota.  Que t´espantin les veritats  té un sentit , però que t´acolloni  un idiota per més bé que t´ho faci ????.-  Les bones persones  ja neixen sentenciades, les intel.ligents només s´acosten a qui les  mereix…

Ja sense ulleres i per distreure a les balenes que encara  li rondaven   va arribar al Clot pensant quina  relació podía  tenir un Déu amb aquell nenet  verd  i amb boina dels contes … Però els  happy-flower  sempre l´havien avorrit.

En arribar al bar de l´estació ho va veure tot clar. Un donut de la dinastía dels Panrico l´estava  esperant. Els  grecs s´havien equivocat. Déu era  rodó, de  sucre i amb un forat  al mig.

El Sr Jinks  va mirar  a un costat i a un altre. La seva mare no hi era i va  tornar a  delinquir.








No hay comentarios:

Publicar un comentario