lunes, 26 de septiembre de 2011

Una mica de tot( però sense música)

La setmana  passada  vaig acabar de llegir  " El Mar" de  John Banville. Tracta de la història d´un home gran que acaba de perdre a la seva dona per culpa d´un càncer.- Barreja molt bé els  tres espais temporals en els que es desemvolupa la trama: l´enfermetat, els records de l´infantesa i el seu nou present  sense ella.

No puc dir que  sigui un llibre excessivament trist però si que es  veritat que  , per recuperar-me, llegiré el nou de Tom Sharpe.

La narració es precisa, potser una mica massa  recarregada pel meu gust.- Vinc de la poesia  i m´agrada  la síntesi i una mica les gamberrades narratives . El  tema està molt trillat i crec que no aporta res de nou. Un llibre de  bé alt però sense passar-se.

Vaig guardar  algunes  frases , algunes de políticament  incorrectes que me les  guardo, però em quedo amb  de quina manera més preciosa relata la  notícia de l´enfermetat de la seva  dona.

" En mitad del  avance  imperial que era nuestra  vida  juntos un sonriente bribón  había salido de la multitud que nos vitoreaba y, esbozando una parodia de una  reverencia, le  había entregado a mi  reina la orden de arresto"

I aquesta  setmana toca  cine:  Vam començar ahir  amb "Friends with bennefits"( amigos con derecho a  roce), una gran decepció  si tenim en compte que era l´última peli del director de  la gran " Rumores y Mentiras".- Salvant un parell de gags(estan bé els números musicals) la  resta és palla.

 El tema  hauria estat molt més interessant si hagués aprofundit seriosament en el debat ,rabiosament modern, dels folla-amigos.. Però no diu res de  la gran solitut i carència emocional que ho ampara  ni de  la gran facilitat que  es té  per mentir-se a un mateix i donar-li una  cobertura lògica, intel.lectual però essencialment  falsa-.

Avui, per últim,  he  vist  una de polis que es diu " Los Amos de  Brooklyn" de l´Antoine Fuqua. Tampoc aporta  res que no haguem vist abans però és mooolt distreta. L´Ethan Hawke és un dels  grans  que faci el que faci ho farà bé  però té un gran mèrit ( del director) que  fins  i tot el Richard Gere sembli un bon actor. Recomanable per passar una  tarda dignament....

Ens veiem

No hay comentarios:

Publicar un comentario