viernes, 8 de abril de 2011

Una recomanació-EN UN MUNDO MEJOR

Bé, comença el cap de setmana i aquest el tenim ple de gom a  gom... Demà lliuro de  basket per prescripció facultativa i  el Sr Jinks i jo tindrem jornada  gastronòmica de sol , sol i sol per paliar el que es pugui l´herència genètica del meu pare en  temes de pell i llagardaixos variats.

Però abans  us recomano  una peli que  he vist avui . " En un mundo mejor" de la directora danesa Susanne Bier, de la que  jo ja havia  vist  una altra gran obra que es diu "Hermanos".

No us espanteu, no és una  pel.lícula a l´estil dogma del seu paisà Lars Von Trier .

És una  història de nens  que es desemvolupa narrativament   una part a un camp de  refugiats africà  i l´altra a la pròpia Dinamarca.

Toca molts temes : el bullying infantil i la incapacitat que  tenen moltes  vegades les escoles d´assumir un problema incòmode, la  brutalitat dels  cacics africans, la pèrdua d´una mare, l´absència dels pares per la punyetera  feina, la  ruptura per culpa dels propis errors, la dificultat per comunicar-´nos, la  ràbia, la impotència, enfadar-se amb el món..

Però el que  a mi més m´ha agradat és la base moral del relat.  De com, quan un fa el que ha de fer, per més que sigui l´actuació correcta, o quan  fins i tot s´equivoca, es troba  amb l´incomprensió i refús dels qui l´estimen i la ignorància superlativa de qui les rep, amb la qual cosa les  fa inútils.

L´escena  en la que el pare es deixa abofetejar per un  idiota només per ensenyar els seus  fills de que la violència no es respon amb violència i decepciona els nens  i fa que l´altre subnormal es cregui que ha  guanyat totes les guerres i la frustració que li suposa al pare, no té preu.

De veritat, absolutament recomanable.... 

No hay comentarios:

Publicar un comentario