El treball del Josep MªPou era excel.lent si li treiem unes petites dosis d´amanerament tècnic que no el feien del tot creïble. Però el contingut era massa bo com per parar-se a reparar en aquests detalls. Què pot fer que un home deixi la seva dona i s´enamori d´una cabra?.-
Tot allò que ens sembla improbable pot succeir quan menys ens ho esperem. Res ens passa fins que ens passa. I les conseqüències són terribles per imprevistes.-
Ahir vaig anar a retrobar-lo amb el seu clàssic : Qui té por a Virginia Woolf?.
En la vessant merament dramàtica el treball del Daniel Veronese és impecable i alhora implacable. El cinisme és l´únic patrimoni propi dels emocionalment intel.ligents. Com deia un gran savi anglès.- El cinisme es fer-nos veure les coses com realment són, no com nosaltres volem que siguin.
Fer riure enmig de tant dolor només s´ho pot permetre qui n´és conscient del seu avast. Qui l´ha reconegut, i és capaç de separar-lo, i presentar-nos-el.
No sabíeu que existia el dolor?. Doncs aquí el teniu. A veure com el gestioneu vosaltres…. Aquest és l´objectiu de qualsevol mestre.
Que la maduresa es correspongui amb l´edat és només una coincidència . Però si que és cert que més temps implica necessàriament l´augment de la probabilitat de que ens passin coses.
És així com un jove professor de biologia empra el seu temps en l´ambició, en la planificació del seu brillant i ric futur.- No li ha passat encara res de prou important que el faci canviar.
És veritat que només prosperen els que tenen sort, els inconscients i els que no tenen cap mena d´escrúpols.- N´hi han que creuen que el treball és un fi en si mateix i no són capaços de concebre´l com allò que realment és: un mal necessari perque tu i els teus puguin subsistir. Fins i tot n´hi han que l´agraeixen perque així estan entretinguts….
En George és un professor d´història mediocre.
Oscar Wilde deia que és bastant dificil no ser injust amb qui realment t´estimes. Tots els altres són figurants, convidats, comparses… persones que uses i que t´usen perque passi el temps de la millor manera possible.
Quan estimes algú s´obren totes les llicències. Llicència també per odiar-lo, criticar-lo, menystenir-lo, ignorar-lo. Creus que és un preu que ha de pagar per haver arribat tan a dins del teu cor.
I això és el que fan el George i
El final només el pot entendre algú que hagi estimat de veritat a algú, alguna vegada.
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarAixó es veritat; peró penso que es una cuestió de confiança: amb la persona que comparteix amb tu la vida, no tens res a amagar i et mostres tal com ets. Amb amics, familia... potser hi hagui un punt on saps que no tens "tot el control" sobre la persona i et mostres més tolerant. A mí em passa. Una vegada no sé on vaig llegir (no amb aquestes paraules) "la verdadera amistat consisteix en saber qué pots esperar de l'altre persona", el que ve a dir que no esperis més del que cada persona et vulgui donar. Cuan exigeixes alguns compromisos de forma unilateral, potser et trobis amb un mur. Aixó mai passa amb la teva parella. O almenys no deberia passar.
ResponderEliminar