sábado, 14 de diciembre de 2013

RUN -DAUGHTER

Ell no dirà res als seus amics perque ells ja s´han convertit en fantasmes ( Run-Daughter)


L´Helena tenia entre els seus dits aquella caixeta de papallones liles. Li donava voltes sense massa sentit. En els seus bons temps hauria estat com imaginar-se i creure que les papallones podrien emprendre el vol . Ara només era la rutinària comprovació de que la caixa estava buida.

Aquell “ Anem-hi nena que ja estic preparat” la va sorprendre. No esperava que hagués anat tan ràpid en vestir-se. Estava molt guapo. El seu perfum delimitiva perfectament l´atmosfera de la seva illa, sòbria, elegant i cada cop més llunyana.

Hauria estat molt fàcil remetre´ns al sobadíssim conte de la incomunicació. Hauríem pogut inventar-nos centenars d´històries tristíssimes sobre l´enyorança d´allò que un dia vam arribar a ser.

Però som tan malèvols que fins i tot ens podem inventar un passat que mai va existir per justificar el nostre error. Val més que quan t´amaguis en mentides t´asseguris ben bé que no et trobaran mai. Que Déu t´agafi confessat si ho fan.

L´Helena no es va deixar anar mai. No es va entregar. No va voler assumir el risc de que la crueltat pugui ser encara una mica més cruel . Ben mirat : quin dret tenia ella per exigir-li un tracte diferent?

La rutina i les aparences s´han convertit en anestèssia, i la princesa ja no vol ni que la despertin. Té massa por. No recorda si realment tenia capacitat de sentir o també se l´havia inventada.

La taula de Nadal està parada. Tothom sap allò que ha de fer. Aquest any dins la caixeta hi han dues flors mortes. Això si, adequadament perfumades.




No hay comentarios:

Publicar un comentario